lauantai 2. elokuuta 2014

Tyylikkäät kertakäyttölautaset

Moni blogini lukija tietää, että välttelen kertakäyttöastioiden käyttämistä viimeiseen asti. Mielestäni ne ovat usein rumia, epäkäytännöllisiä ja epäekologisia, jonka takia katan pöytään mielummin oikeat astiat – aina kun se vain on mahdollista.

Viime viikon synttärikemuissa ihmisiä oli kuitenkin sen verran ja syöminen tapahtui laiturilla, että kertiksien hankkiminen tuntui ainoalta järkevältä vaihtoehdolta. Tutustuin näihin Naturessen palmunlehtilautasiin parisen vuotta sitten messuilla. Niin tyylikkäät, vai mitä? Tilasin kasan lautasia Verkkokauppa.comista ja hintakin oli mielestäni erittäin kohtuullinen. Leikkelin päälle vielä Tukholmasta ostettua leivinpaperia, joka näyttää vanhalta brittiläiseltä sanomalehden sivulta. Näistä tuli just niin kivat, kuin mielessäni kuvittelinkin.

pic name
pic name pic name
pic name

Ruokailuvälineetkin olivat kertakäyttöiset. Yllättävän tukevat, ja niiden ulkonäkö läpäisi mun vaatimuskriteerit.

Kivaa viikonloppua kaikille! Ja kiitos kaikille edelliseen brunssipostaukseen kommentoineille. Kiva, että kattaus näytti teistäkin hienolta.


terkuin Vivi


19 kommenttia:

  1. No onpa kyllä hienot lautaset ja aterimet! (Ja onnittelut sinne jälkikäteen.) Mäkin oon kranttu käyttämään kertiksiä, tai ainakaan niitä taviksia pirkan vihreitä ;) Mökilläkin mennään ihan oikeilla astioilla, yleensä.

    Olenkohan aikasemmin kommentoinutkaan, mutta åbloggareista siis oon tänne eksynyt :)

    VastaaPoista
  2. On tosiaan kivat kertikset! Ja tuo leivinpaperi! Muistatko mistä liikkeestä Tukholmasta löysit sitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paperi on ostettu Leila's General Storesta. On ehkä vähän ohuempaa kuin oikea leivinpaperi, mutta samantyylistä kuitenkin.

      Poista
    2. Niin hieman epäilinkin. Nyt on sitten Ihan Pakko päästä Leilalle - ja pian :)

      Poista
    3. Mä rupesin arvuuttelemaan samaa asiaa kun Anu!
      Can't wait -pääsen Tukholmaan kahden viikon päästä! Tulee kalliiksi ;)

      Poista
  3. Nuo lautaset eivät kyllä edes näytä kertakäyttöisiltä - eivät myöskään aterimet. Kauniita. Ja tuo leivinpaperi on niin kaunista, etten varmaan raskisi käyttää ollenkaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Tuo paperi suojasi lautaset aika hyvin, joten muutama lautasista pääsee vielä uudelleen käyttöön. Onneksi paperia saa aina lisää... ;)

      Poista
  4. Oi, mikä blogi teillä onkaan! Täynnä ihanaa inspiraatiota, oivalluksia ja upeita kuvia.. Piti kahlata monta postausta läpi eikä voi, kuin lukijaksi liittyä. :)
    Itsekin kartan kertiksiä, mutta noi kyllä miellyttää todella silmää. Maatuvatko siis nuo lautaset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Tervetuloa mukaan :) Jos olisi vähän enemmän aikaa, niin postaustahti olisi vähän vilkkaampi, mutta näillä mennään. Lautaset ovat biohajoavia, tässä suora lainaus Naturessen sivuilta:

      "Tuotteet on valmistettu Adakapalmun maahan pudonneista lehdistä. Lehdet kerätään, puhdistetaan vedellä, ja puristetaan muottiin 120°C lämmössä. Puristus kestää 45 sekunnista 90 sekuntiin, riippuen tuotteen koosta. Valmistuksen lopussa tuotteet kuivataan. Kaikki ovat luonnollisesti vettä ja öljyä hylkivää, jolloin valmistukseen ei tarvita lisäaineita.
      Lämmönkesto -25°C … +220°C, myös mikroaaltouuni. Soveltuu kuivan ruuan säilyttämiseen. Kertakäyttöinen. Tuote 100% biohajoava."

      Poista
    2. Sama vika täälläkin.. ;) hei kuullostaa täydelliseltä, ehdottomasti pitää joskus testata lautasia kun tarvetta tulee. Mahtava idea!!

      Poista
  5. No mutta, onpa upeat lautaset! Ja tuo printtipaperi on piste iin päällä!

    Tapaamisiin viikon päästä kirppiksellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Viikon päästä nähdään, mahtavaa!

      Poista
  6. On kyllä ihanat lautaset!
    Oliko ne materialiltaan millaset? Muoviset, "paperiset" vai oikeasti kovia ja kestäviä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin itsekin, miten tukevia lautaset olivat. Meillä näistä syötiin hamppareita ja perunasalaattia, ja hyvin toimivat ainakin siihen tarkoitukseen. Pinta oli ehkä aavistuksen liukkaan oloinen, mutta silti luonnollinen. Jokaisen lautasen väri vaihteli vaaleasta vähän tummempaan ja laikukkaaseen. Suosittelen kyllä! Kokojakin löytyi useita erilaisia.

      Poista
  7. Upeat lautaset ja paperi on kyllä piste iin päällä!
    Oikea löytö!!!

    VastaaPoista
  8. Upeat lautaset! Taidankin tilata tällaiset meille häihin iltapalaa varten, nää olis sopivan rennot mutta tyylikkäät. Ja ennen kaikkea helpot kun pitopalvelu lähtee laitettuaan iltapalan esille. Ei tarvitse alkaa tiskaamaan ;)

    VastaaPoista