perjantai 15. elokuuta 2014

DIY makkarin lukuvalo & häälahjoja

Nyt se on vihdoinkin seinässä, meidän uusi ja upea lukuvalo! Olen suunnitellut tätä jo pitkään, sillä sängyn molemmin puolin olevat kohdevalaisimet ovat mun mielestä tosi tärkeät. Tämä valaisin on koottu sieltä täältä löytyneistä osista: mustasta metallisesta ripustimesta, keraamisesta lampunkannasta, muutamasta metristä sähköjohtoa sekä katkaisijasta ja pistokkeesta. Asennuksen teki tuttu sähkömies. Aika makea, vai mitä? Lamppu nojaa seinää vasten, joten valitsimme pitkäikäisen ledin, joka ei kuumene niin paljon kuin perinteinen hehku- tai halogeenilamppu.

pic name
pic name pic name
pic name

Makkarista löytyy myös muutama häälahjoistamme. Ihana ihana villasta tehty 1kertaa2-tyyny, jonka takana ovat suunnittelijat Piia Kalliomäki ja Marika Lehti. Artekin jakkarat päätyivät yöpöydiksi ja katsokaa, mikä seinällä möllöttää! Ehdottomasti yksi meille tärkeimmistä esineistä. Sarvipään on suunnitellut yhteinen ystävämme. Se on tehty paksusta kartongista ja koostuu 300 pienestä kolmiosta. Eläimen kokoamiseen meni kuulemma useampikin ilta, enkä yhtään ihmettele. Näytän siitä vielä myöhemmin parempia kuvia.

---

musta ripustin: Superlove/Kööpenhamina, keraaminen kanta: Peroba/Helsinki, sähköjohto, lamppu & muut sähkötarvikkeet: Wihanto/Turku

mustat pallovalot: Adalmiinan Helmi/Paimio, kuparinen kori: Granit/Helsinki, harmaa päiväpeitto: Avelia/Turku, taulu: BEdesign

---

Kivaa viikonloppua kaikille!

terkuin Vivi


16 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen makuuhuone teillä, tykkään. Meilläkin on makkari valkoista, harmaata ja mustaa suurimmaksi osaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Tykkään tästä väriyhdistelmästä kyllä. Mietin vain, pitäisikö mukana olla jotain piristävää myös. Katsotaan :)

   Poista
 2. Hauskan näköinen lamppu ja aivan ihana makkari muutenkin! Pettämättömään tyyliin taas täynnä upeita yksityiskohtia ;) Mukavaa viikkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anu! Nyt makkarissa alkaa vihdoinkin näyttää siltä, miltä pitääkin. Vielä kun saisi hääkuvat esille...

   Poista
 3. Hei mistä tuo juliste on? Se on ihana! Tahtoo samanlaisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juliste on BEdesignin. Myydään ainakin heidän omassa nettikaupassa http://store.bedesign.fi/. Ihana on!

   Poista
 4. Vitsi miten upea sarvipää! Ja muutenkin ihana kokonaisuus tuo makkarinne! :)

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis ja levollinen makkari! Parasta on juuri uniikit ja itselle sopivat/tuunatut jutut, kuten lamppu ja tuo sarvipää. Ja hei, Vivi, mitä värikästä? No sinä ja lakatut kynnet tietty :)
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Jäin pitkäksi toviksi ihastelemaan makkarinne ilmettä. Selkeää, kaunista, levollista. Ja tuo lamppuidea, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoista. Lamppu on kyllä tosi kiva.

   Poista
 7. Täydellinen makkari, aivan ihania ja henkilökohtaisia häälahjoja olette saaneet! Hienoa että kaikki eivät osta aina suoraan listalta tai anna pelkkää rahaa vaan ne jotka oikeasti tuntevat hääparin uskaltavat antaa jotakin muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sarvipää oli upea yllätys, joka näyttää niin meiltä. Täydellinen lahja.

   Poista
 8. UPEA! Meillä on ollut jo pitkään mietinnässä yövaloja makkariin, tämä pitääkin laittaa korvan taa, sillä kävisi meillekin kuin nenä päähän :)

  VastaaPoista