perjantai 25. heinäkuuta 2014

Brita-kakkua, ole hyvä!

Alkukesällä pääsin mukavalle työkeikalle, jossa maistoin ehkä maailman parasta Brita-kakkua. Mansikoiden sijasta kakussa oli mustikoita, vadelmia ja punaherukoita. Kirpeät herukat sopivat ihan älyttömän hyvin tasapainottamaan marengin makeutta, joten oli ihan pakko kokeilla reseptiä kotona.

Ystäväni täytti parisen viikkoa sitten pyöreitä, joten mikä mainio tilaisuus leipoa tätä herkkua. Laitoin sekaan kuitenkin myös niitä mansikoita, koska ne ovat parhaimmillaan just nyt. Jutun tein Turun Sanomille, ja alkuperäisen reseptin pääset kurkkaamaan tästä.

pic name
pic name pic name
pic name

Arjen timantteja -blogin Anu kertoi muutama viikko sitten kesäreseptikirjastaan (klik). Olen jo vaikka kuinka kauan miettinyt, että munkin pitäisi saada siellä täällä lojuvat parhaat reseptit ja sekalaiset paperit jonkinlaiseen järjestykseen. Löysin Tukholman Pubista kauniin kierrätyspaperista tehdyn paksun kirjan, joka oli just täydellinen mun resepteille. Enää ei tarvitse etsiä lippuja ja lappuja tai muistella päästä, miten ne parhaat jutut menivätkään.

Tämä viikko on ollut hyvä. Keskiviikkona juhlittiin mun synttäreitä, ja päivä oli niin ihana. Kuvia näette sitten, kun ehdin purkamaan kameran.


Kivaa viikonloppua kaikille!

terkuin Vivi


11 kommenttia:

  1. Myöhästyneet synttärionnittelut Vivi <3
    Brita-kakku on niin hyvää. Toinen marenkikakkusuosikkini on
    Aatoksen Unelma, Café Antoniuksen klassikkokakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija! Aatoksen unelmaa en olekaan maistanut, pitääkin testata sitä.

      Poista
  2. Britakakku on kyllä nams - ja itse laitan siihen juuri noita herukoita, joskus jopa puolukoita;)
    Ja onnentoivotuksia myös täältä jälkikäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukatkin varmasti sopivat, tuovat hyvää hapokkuutta. Kiitos onnitteluista :)

      Poista
  3. Mun Brita-kakkuneitsyys on vielä korkkaamatta joten eiköhän tässä elokuussa pidä sekin kokea :)
    Synttärionnea vielä vaikka jo onnet huikkailinkin jo FB:n puolella. Onnea ei voi olla koskaan liikaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun on khan pakko tehdä Britaa, se on niiin herkkua! Kiitos onnitteluista.

      Poista
  4. Onnea täältäkin! Aivan ihanan näköinen kakku ja tuo kakkulautanen on myös todella kaunis. Kiva kuulla, että kesäreseptikirjani inspiroi :)

    VastaaPoista