keskiviikko 6. elokuuta 2014

Synttäreiden grillibileet

Viime viikolla näytin teille mun 30-vuotissynttäreiden brunssiherkut. Illalla pistimme pystyyn vielä toiset kemut, jotka oli tarkoitettu vain aikuisille. Porukkaa oli aika paljon, noin viitisenkymmentä, joten halusin ruoan olevan helppoa ja sellaista, jota pystyy valmistelemaan paljon ennakkoon. Hampparibuffa ja hodarit siis kehiin! Pyöritimme äidin kanssa yhdessä noin sata jauhelihapihviä, joka oli ehkä koko tarjoilun suurin urakka. Siskoni teki perunasalaatin ja vihannekset pilkottiin kimpassa päivällä ennen juhlia. Illalla mun ei itse tarvinnut juurikaan huolehtia tarjoiluista esillepanoa lukuunottamatta, sillä siskoni hoiti grillaamisen.

Ennen ruokailua oli musiikkipainotteista ohjelmaa, jonka aikana vieraat saivat nauttia snackpöydän herkuista. Nachot, salsa, sipsit, chilipähkinät, popparit ja mausteet maistuivat. Päivä oli superkuuma, ja juomapöydästä löytyi jääveden lisäksi alkoholitonta raparperijuomaa (Go Ikean mehutiivisteet!), lonkeroa, bisseä, siideriä ja valkoviiniä.

pic name pic name
pic name
pic name pic name
pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name
pic name
pic name pic name

Illan myöhemmästä musiikista vastasi upea turkulainen dj Supersakari. Bileet olivat ihan törkeän hyvät, kaikki viihtyivät ja ruoka riitti. Se oli ehkä mun suurimpia huolenaiheita. Jälkkäriksi tein kaikille valkosuklaajuustokakut pilttipurkkeihin. Mun mielestä vähän äklömakeat, mutta tekivät silti hyvin kauppansa. Ei pitäisi koskaan tehdä tarjolle mitään, mitä ei ole testannut etukäteen...

Synttäripäivää seuranneena aamuna olin niin onnellinen ja naamalla oli kestohymy. Pitkään suunnitellut juhlat vaativat paljon vaivaa, varsinkin kun olen niin tarkka kaikista yksityiskohdista. Stressiltä ja itkultakaan ei vältytty. Mutta kaikki oli sen arvoista.

Kiitos Kallelle, jota ilman näitä juhlia ei olisi ikinä tullut. Kiitos äidille ja isälle. Kiitos siskoille. Kiitos Anikselle. Kiitos Åkelle. Kiitos kaikille tärkeille ystäville, että olitte mukana. Kiitos upeista lahjoista. Huippu päivä!


terkuin Vivi

PS. Kalle oikoluki tekstin ja sanoi, että kiitokset ovat kuin Oscar-gaalasta. :D No niin ovatkin! Vähintään.


15 kommenttia:

  1. Oi miten upeita juttuja taas!! Tästä tulikin mieleeni, että pitääpä käydä taas ihastelemassa niitä teidän hääjuttuja.. :) ihanat juhlat- hyvää ruokaa, musiikkia ja naurua, parhautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Hääjutuista puheen ollen, kuvia löytyisi vielä julkaistavaksi. Eli pian taas uusia hääpostauksia :)

      Poista
  2. Teillä on kyllä ehkä valtakunnan parhaat, viimeistellyimmät ja ihanimmat juhlat! Mietin uskallanko avata postaustasi ollenkaan kun näin otsikon ;) Juhlapostauksenne ovat olleet niin täynnä upeaa inspiraatiota, että käy harmittamaan kun omat viikonloput ovat niin täyteen buukattuja, ettei ehdi järjestää minkäänlaisia juhlia. Juhlien järjestäminen on ihanaa ja iloisten vieraiden näkeminen korvaa kaiken käytetyn vaivan. Onnea vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Juhlissa on kyllä ihan hirveästi vaivaa, huh. Mutta tosiaan kaikki on sen arvoista, kun näkee vieraiden viihtyvän.

      Poista
  3. Oijoi, olen edelleen sitä mieltä, että Turun ravintolatarjonnassa olisi yhden Vivin mentävä aukko.
    Kokkaustaito + huippuidikset + lyömätön visuaalinen silmä = huippuravintola Vivi´s :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii Teija, oot kyllä ihana! En osaa kyllä yhtään tehdä reseptiikkaa, mikä on varmaan aika oleellinen asia tuossa bisneksessä. Eli pysytään näissä kirjoitushommissa... ;)

      Poista
  4. Wau wau, mitkä hipat! Mulla on ensiviikolla vähän samaa ideaa tyttäreni synttäreille. 150 on kutsuttu, mutta eihän kaikki nyt pääse paikalle. Mutta noin isolle jengille ruoan ja kattauksen tekeminen vaatii jo suunnittelua! Upealta näyttää

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää! :)
    Mistä noi sinappi&ketsuppipullot on?
    Olen yrittänyt löytää tuollaisia, mutta huonolla menestyksellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Nämä pullot on ostettu tukusta. Yritin itsekin etsiä näitä tavallisista kaupoista, mutta aika huonolla menestyksellä. Muistaakseni näin näitä, ainakin samantyylisiä, myös Chez Mariuksessa Helsingissä. Heillä on myös verkkokauppa, joten kannattaa kurkata sinne.

      Poista
    2. Voi harmi, etten pääse tukkuun :(
      Chez Mariuksesta katsoin jo aikaisemmin. Kiitos kuitenkin vinkistä! :)

      Poista
  6. Ihanan näköistä :) Mistä löytää noita etikettejä mitä sirottimissa ym...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirva! Etiketit on tehty Dymo-koneella. Niitä saa esimerkiksi Clasulta aika huokeaan hintaan. Ja koneella voi siis tehdä mitä tahansa sanoja, ääkkösetkin löytyy.

      Poista