sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Itsetehdyt kynttilät soijavahasta

Moni kauemmin blogiamme seurannut tietää, että teemme joka vuosi itse joululahjat perheillemme ja ystävillemme. Tällä kertaa tonttutehtaasta lähti eteenpäin itsetehtyjä kynttilöitä. Niiden tekeminen oli paljon helpompaa kuin kuvittelin, joten kannattaa kokeilla!

Sain työkeikalla hyvän vinkin siitä, että streariinin ja parafiinin sijasta kynttilöitä kannattaa tehdä soijavahasta. Soija on ekologisempaa perinteiseen kynttilämassaan verrattuna, ja se nokeaa 90 prosenttia vähemmän. Lisäksi soijasta ei tule sydänlangan ympärille sitä ärsyttävää kuoppaa, vaan heti ekalla kerralla tulee valmista jälkeä ja kynttilään sileä pinta. Steariinia käyttäessä aukkoja piti täytellä useaan otteeseen, joka kesti ihan älyttömän kauan.

Kirkkaanvalkoiset kynttilät on tehty steariini-parafiinimassasta ja luonnonvaaleat soijavahasta. Molemmissa käytin valmiita sydänlankoja, joissa on päässä metallinen tuki. Ei siis tarvinnut viritellä mitään tulitikkusysteemejä erikseen, vaan liimasin sydänlangat paikoilleen lasipurkkien pohjaan ennen massalla täyttämistä.

pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name

Vanhat elintarvikepurkit toimivat hyvin kynttilöiden kanssa. Koristelin ne lopuksi koristenauhoilla, teipeillä, mustalla juuttinarulla ja metallitageilla. Kylkeen vielä teipeillä koristeltu tulitikkuaski ja tadaa, valmista tuli!


terkuin Vivi


10 kommenttia:

 1. Aivan ihanat! Mistä löysit nuo metallitagit ja ostit soijavahaa?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tagit ja soijavahan ostin Raision Myllystä, Askarteluliike Inspiraatiosta. Sieltä juuri sain vinkkejä soijavahan käytöstä kynttilöihin.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa! Kiitos taas kerran inspiroivasta postauksesta. Taisi tulla Raision reissu eteen!
  Terveisin Tarja Lohjalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Tarja, jos innostuit näistä :) Sitten vain hakemaan tarvikkeita...

   Poista
 4. Ihanaa Vuotta 2014 Hellerannan parille! Olkoon vuosi teille ikimuistoinen… :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sanna! Ihanaa ja menestyksekästä vuotta koko teidän perheelle myös :)

   Poista
 5. Heippa ja ihanaa alkanutta vuotta! Aivan ihana idea tuo soijavaha, itse käyn Myllyssä useasti kun täällä Raisiossa asustelen joten pitääkin käydä ostamassa tykötarpeita. Viimeksi kävin kyseisestä askarteluliikkeestä ostamassa joulukortti tykötarpeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sulle Petra! Soijavaha oli kyllä niin helppo, suosittelen :)

   Poista
  2. Kävinkin eilen siellä kääntymässä, mutta ensi viikolla pitäisi tuon vahan taas saapua..ostin jo muut tykötarpeet joten ei muuta kuin kynttilätalkoot pian alkakoon..ystävänpäiväkin kun lähestyy :)

   Poista