torstai 6. joulukuuta 2012

Piparkakkutehtaalla

Meidän mamma tekee maailman parhaimmat piparkakut. Ne ovat pehmeän mureita, vaaleita – eivät yhtään perinteisiä. Tuoksussa ja maussa nousee esille ihana kardemumma.

Mamma on saanut tämän salaisen reseptin aikanaan kollegaltaan sillä ehdolla, ettei hän paljasta sitä kenellekään. Mutta tokihan hyvän herkun ohje on pitänyt jakaa: nyt reseptillä leipovat mamman molemmat siskot. Ehkä vielä jonakin päivänä ohje löytää meidänkin reseptikansioomme...

pic name

Viime viikolla pystytimme mamman kanssa piparitalkoot. Herkkuja syntyi niin paljon, että vein niitä maistatukseen työkavereillekin. Loput jemmasin isoon Riihimäen ilvespurkkiin. Kerään näitä Riihimäen lasipurkkeja, ja niitä onkin kertynyt varastoon useammassakin koossa. Tämän yksilön sain joululahjaksi parisen vuotta sitten ja se on peräisin isäni lapsuudenkodista.

pic name pic name
pic name

Itsenäisyyspäivä alkaa olla jo lopuillaan. Ja huomenna onkin jo viikon paras päivä. Kivaa viikonloppua kaikille lukijoilleni!


terkuin Vivi


Muuten, lauantaina täällä Turun seudulla järjestetään mielestäni parhaimmat joulumarkkinat. Kannattaa lähteä siis Paraisten Vanhalle Malmille. Ihastuttava tunnelma vie kävijät mukaansa kello 13 alkaen. Yritämme laittaa kuvia näytille heti sunnuntain aikana.

5 kommenttia:

 1. Oi mitä herkkuja!! Ja ihanasti säilöttynä. (Jostain syystä tämä ei anna näyttää mun pärstäkuvaa tässä kommentissa...)
  Hanni/Polkadot

  VastaaPoista
 2. Oi mikä purkki, tuo kansi on vallan hurmaava :)

  VastaaPoista
 3. Hieno homma tämä "piparkakkutehdas",samassa tuontatolaitoksessa tehdään näita pohjoiseuroopan parhaita "lettumamman"kuuluisia Denille pääasiassa paistettuaja "lettusia".
  Eile "tehtassa" valmistettiin joulusilakat nekin hyvin vanhan reseptin mukaan.Ei muutakun nautiskelemaan terveisin pappa-

  VastaaPoista
 4. Mistä nuo piparipurkin koristeet on, ihania :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos taas kommenteistanne! Ilvespurkin kansi on kyllä vähän erikoisempi ja kummallisen hyvässä kunnossa... Anu, purkin koristeet ovat Loviisan Aitasta, ostettu tänä vuonna. Muistaakseni valkoinen ainakin on House Doctorin mallistosta.

  VastaaPoista