keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulukarkit pakettiin


Lupasin laittaa teille vinkkejä kotitekoisten karkkien pakkaamiseen. Kerroinkin jo, että löysin Paraisten joulumarkkinoilta Laura Suomisen suunnittelemia ihania jouluisia printtejä. Hamstrasin mukaan muutaman erilaisen paperin ja pakettikortteja, ajatuksenani käyttää niitä jouluisiin lahjoihin.

Printit oli painettu läpikuultavalle paperille. Kävin hakemassa askarteluliikkeestä muutaman valkoisen laatikon, joiden päälle leikkasin paperileikkurilla sopivan kokoisen palan printtiä. Kiinnitin paperin rasian kanteen kaksipuolisella teipillä, mutta lopputuloksesta tuli jotenkin viimeistelemätön. Niimpä teippasin reunat vielä washiteipeillä.

Rasian pohjalle pistin tavallisen servietin ja kakkupaperin, päälle pala paperinarua ja pakettikortti. Tadaa, nyt vain paketit eteenpäin ystäville!

pic name pic name
pic name
pic name pic name
pic name pic name pic name


Tässä vielä pari helppoa reseptiä karkkien tekemiseen. Kannattaa kokeilla!


Jääsuklaat

50 g kookosrasvaa
1 levy taloussuklaata
muutama tippa piparminttuöljyä tai piparkakkumaustetta
strösseleitä koristeluun

Sulata kookosrasva ja suklaa vesihauteessa. Sekoita hyvin ja lisää joukkoon piparminttuöljyä tai piparkakkumaustetta maun mukaan. Kaada nokallisella kannulla tai lusikan avulla pieniin alumiinivuokiin ja koristele strösseleillä. Säilytä kylmässä ennen pakkaamista.


Lakka-suklaaherkut

200 g tummaa suklaata
½ dl mantelirouhetta
½ dl riisimuroja
lakkahilloa
tomusokeria koristeluun

Sulata suklaa vesihauteessa. Jäähdytä ja laita pursotinpussiin. Jaa mantelirouhe pieniin vuokiin ja murenna päälle riisimuroja. Lusikoi lopuksi päälle lakkahillo. Pursota päälle suklaa ja anna jähmettyä jääkaapissa. Koristele karkit tomusokerilla ennen pakkaamista.


Suklaiset murokarkit

100 g kookosrasvaa
4 riviä tummaa suklaata
7 dl muroja

Sulata kookosrasva ja suklaa vesihauteessa. Lisää joukkoon murot ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi täyte vuokiin ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.


***

Meillä ollaan tällä viikolla tehtailtu jouluisia sokerimanteleita. Niistä saatte kuulla lisää seuraavaksi.


terkuin Vivi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti