maanantai 15. kesäkuuta 2015

Whiskey tasting time!

Tässä erinomainen lahjavinkki ihan kenelle tahansa täysi-ikäiselle, nimittäin lahjakortti viskien maisteluun! Yhteinen ystävämme täytti tasavuosia ja halusimme muistaa häntä jollain spesiaalilla jutulla. Kalle taiteili lahjakortin, joka sisälsi kolmen ruokalajin dinnerin juomineen. Ilta huipentui viskien maisteluun, joka muodostuikin superhauskaksi ohjelmanumeroksi.

Illallisen toteutimme tex-mex-henkeen. Alkudrinksuksi sekoittelin mansikkamojiton viime kesänä pakastetuista mansikoista, limemehusta, vissystä ja tietty rommista. Sekaan paljon minttua, mansikkaminttua ja melonisalviaa omasta yrttiruukkutarhasta. Home made guacamolea nachoilla, tortilloja erilaisilla lisukkeilla ja jälkkäriksi hedelmävartaita vaniljajädellä ja kinuskivaahdolla. Hyvä ja nopea setti, jonka esivalmisteluihin ei tarvitse käyttää useita tunteja.

Ja illan pääasia, eli viskit! Hommasimme viisi erilaista ja eri hintaluokan viskilaatua. Tastingin aluksi tsekattiin youtubesta video, jossa neuvottiin tekniikat oikeanlaiseen maisteluun ja siihen, millaisin kriteerein juomia tulisi arvioida. Jokainen sai kirjata oman arvionsa ylös, ja lopuksi katsottiin vielä Alkon kanta asiaan. Jos mietit joskus sopivaa synttäri- tai häälahjaa, niin toteuta tämä. Oli hauskaa ja sankari seuralaisineen olivat tyytyväisiä, mikä on pääasia.

pic name pic name
pic name
pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name
pic name pic name

Entä mitä opimme tastingista? Ainakin sen, että viskejä, olivat ne mitä laatua tahansa, kuvaillaan usein sanoilla vaniljainen ja meripihkankeltainen. Ja sen, että kalleimman viskin kanssa ei kannata välttämättä poltella samaan aikaan sikaria tai vesipiippua.


Kivaa viikkoa kaikille!

terkuin Vivi


3 kommenttia:

  1. Vitsi mikä idea!
    Ihanaa jussia sulle ♥ ♥ ♥

    VastaaPoista
  2. Loistava lahjaidea! Kiitos Vivi vinkistä :) Mä en tajua, mistä sulla tuota energiaa riittää! Oot niin keskittynyt juomanlaskija tuossa vimpassa kuvassa - love it ♥

    VastaaPoista