maanantai 29. kesäkuuta 2015

DIY: Penkki pihalle ja yrttipuutarha

Bongasin jo parisen vuotta sitten Pinterestistä hauskan idean penkistä, joka oli toteutettu vanhoista muurikivistä ja sopivasti kulahtaneista laudoista. Tänä kesänä saimme vihdoin toteutettua idean ja hyvä niin, sillä penkistä tuli tosi kiva! Täydelliset, sopivasti vanhan näköiset muurikivet löytyivät Raisiosta Kivikausi-nimisestä myymälästä ja laudat kaivoimme Kallen vanhempien varastosta. Hintaa penkille tuli muutaman kympin verran, mun mielestä ei ollenkaan paha.

Muutimme tähän kotiimme reilut pari vuotta sitten ja siitä asti haaveena on ollut oma pieni yrttitarha. Etelään suuntautuva paahteinen takapihamme on aina sotkenut suunnitelmat. Kesäkuun alussa vierailimme Åblogien kanssa Liedon kukka ja puutarha -nimisessä yrityksessä, josta sain paljon hyviä vinkkejä yrttien kasvattamiseen. Yrttivalikoima puutarhalla oli kattava ja ostinkin kotiin muutamia lajikkeita, mm. mansikkaminttua, melonisalviaa ja oliiviyrtin. Istutin yrtit ruukkuihin ja kuskasin etupihalle. Ja olin ihan satavarma, että ne kuolevat viikossa. Mutta voi jee, taisin sittenkin onnistua! Yrtit elävät edelleen, kasvavat hurjaa vauhtia ja käytän niitä useamman kerran viikossa. Mansikkaminttu ja melonisalvia toimivat hyvin jälkkäreissä ja mojiton joukossa, oliiviyrtti salaatissa. Kannattaa kokeilla.

pic name
pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name
pic name
pic name pic name

Yrttitarhani saviruukut ostin Granitista ja Nougatista Helsingistä. Myös yrttimerkit ovat Granitin valikoimasta. Superkivoja!


Aurinkoista viikkoa!

terkuin Vivi


9 kommenttia:

 1. Tuo penkki on NIIN hieno! Tekisi mieli kopsata se meidänkin etupihalle. Liedon Kukka ja Puutarhan yrttien taimet olivat tosi laadukkaita ja ne kasvavat meilläkin ihan hurjina. Greippiminttu on oikein erityisen villinä ja taitaa tykätä kun sen oksat pääsevät kesämojitoihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Siitä vaan kesällä penkkitarpeita hankkimaan :) Yrtit olivat tosiaan laadukkaita ja nyt tiedän, mistä haen ne myös ensi kesänä. Greippiminttu testiin seuraavaksi!

   Poista
 2. Upea penkki! Ja ihanaa, että yrtit kasvavat ja voivat hyvin ��

  VastaaPoista
 3. Hieno penkki! Yrttiruukuissa mulla sama meininki, osa on saviruukuissa ja hyvin porskuttavat aurinkoterassilla. Kivat nimilaput :)

  VastaaPoista