sunnuntai 10. toukokuuta 2015

DIY onnittelukortti

Mulla on paha tapa ostaa ja keräillä kotiin kaikkea, mistä voisi olla hyötyä askarteluissa ja lahjojen pakkaamisissa. Yleensä en osta koskaan valmiina esimerkiksi onnittelukortteja (ulkomailta hankittuja superkivoja ei lasketa!), koska kortit on niin helppo ja nopea tehdä itsekin. Mulla on laatikot täynnä esimerkiksi vanhoja tapettijämiä, erivärisiä pahveja ja kartonkeja ja erilaisia leimasimia, joilla saa tehtyä kivoja ja uniikkeja juttuja. Revin makeista mainos- ja tuotekuvastoista irti kauneimmat sivut, koska niille löytyy yleensä aina jokin kiva käyttötarkoitus.

Yleensä bongailen ulkomailta kaikki kivat askartelukaupat. Niistä hankin lähes aina uusia leimasimia ja kirjaintarroja. Kuvissa olevat mustat kirjaintarrat ovat Akateemisesta, mustavalkoiset pienet tarrakirjaimet Tukholman Panduro Hobbysta ja värikkäät ovat uusin ostos Los Angelesista. Ah miten rakastan noita tarrakirjaimia!


pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name

Kannattaa siis jemmailla kaikki mahdolliset paperitavarat ja antaa seuraavaksi itse tehty kortti. Sellainen on kiva antaa ja myös saada. Itse säilytän aina kaikki saamani kortit, ja niitä on kiva katsoa vielä vuosienkin päästä.

Hyvää äitienpäivää kaikille, puss!

terkuin Vivi


11 kommenttia:

 1. Heh, mä oon samanlainen hamstraaja askartelutarvikkeiden suhteen! Pari kaappia pullistelee, ja aina löytyy lennosta joku kiva pohja, jolle koota onnentoivotukset :) Leimasimiin oon varsinkin tosi koukussa...

  Kivaa viikkoa sinne!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että löytyy samanlaisia keräilijöitä. Leimasimet on niin koukuttavia!

   Poista
 2. Mulla sama "vaiva"! :) kun on riittävästi erivärisiä ja kuosisia papereita ja tarvikkeita, niin aina saa kortin aikaiseksi. Napit ovat myös oivia.. Olen tehnyt tytöille valokuvakirjoja skräppäämällä, ja siitä se kortti-intokin lähti.. Meillä myös isompi tyttö on innostunut askartelusta, ja on aina niin täpinöissään jos saa ottaa äidin askartelulaatikon.. Se on vaatinut minulta vähän hermoja ja sen sietämistä, että tavaroita hukkuu ja menee pilalle.. Esim. nuo pienet kiinnitettävät kirjainleimasimet, huoh.. Ja minä ajattelin tietty aiemmin, että hänellä olkoon omat askarteluvehkeet ja minulla omat, mutta eihän se onnistu kun aikuisten jutut ovat hienompia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napit, totta! Niihin en olekaan vielä hurahtanut... Pitääkin alkaa katsoa sillä silmällä :)

   Poista
 3. Voi miten kauniilta näyttääkään! Mä tykkään askarrella tosi paljon, ja mulla on yksi huone omistettu sille.
  Valoisaa tulevaa vikkoa sinulle ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Micu! Mullakin on askarteluhuone, ei nää tavarat muuten mahdu mihinkään XD

   Poista
 4. Tosi kauniita kortteja ja kiva, kun tekee itse, saa omaperäistä ja uniikkia jälkeä!
  Aurinkoa korttitehtaaseen :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita papereita, korttipohjia, leimasimia ja kirjaintarroja, noita kaikkia löytyy aika kattavat varastot täältäkin. Korttitehtailu on hauskaa enkä muista koska olisin viimeksi ostanut kortin. Tosi kivan näköisiä kortteja sinulla!

  VastaaPoista