sunnuntai 17. marraskuuta 2013

DIY: Oksatähdet

Tässä taas seuraava työprojektini! Blogeissa ja Pinterestissä näkyy nyt hurjan paljon oksista tehtyjä tähtiä. Oli ihan pakko kokeilla itsekin, miten niiden tekeminen onnistuu. Keräsin mökin pihasta kassillisen eripaksuisia oksia, valitsin noin suurinpiirtein samanpaksuiset risut ja katkoin ne tismalleen yhtä pitkiksi pätkiksi oksasaksilla (okei, isommassa tähdessä on vähän heittoa). Tämän jälkeen sommittelin tikut tähden muotoon ja kiinnitin ne toisiinsa rautalangalla. Oikeasti, oli tosi helppoa ja nopeaa!

Pienempään tähteen käytin vaaleampaa rautalankaa, joten jouduin kietomaan sen ympärille vielä mustaa juuttinarua. Isommassa tähdessä oleva tummempi rautalanka oli niin samaa sävyä oksan kanssa, ettei väriero häirinnyt. Mitä mieltä olette tällaisista joulukoristeista?

pic name
pic name pic name
pic name
pic name

Kaivoin varastosta vanhan Riihimäen lasipurkin, jonka täytin parilla pussilla merisuolaa. Ympärille pätkä pitsiä ja Eurokankaasta ostettua ihanaa salmiakkikuvioista nauhaa. Lyhyt kuusenoksa, kynttilä sisään ja valmista tuli. Tämän valossa olen tunnelmoinut melkein joka ilta.

Viime viikolla ostin vihdoinkin huonekuusen, josta haaveilin jo viime vuonna. Olen aika huono kaikkien elävien kasvien kanssa, katsotaan miten tälle käy...Rentouttavaa sunnuntai-iltaa kaikille, terkuin Vivi


4 kommenttia:

 1. Herkkä, kaunis joulukoriste, tykkään kovasti!

  Itsekin olen ihaillut noita huonekuusia, sopivat hienosti
  suomalaiseen kotiin!

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Risutähdet on ihania ja rosoisia. :) En ole vielä hankkinut huonekuusta, vaikka niistä kovasti tykkäänkin, mutta mietin että menisinkö tänä vuonna oikeilla pikkukuusilla... :)
  Kivaa tuulispäivää! :D

  VastaaPoista