sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Lomatuliaiset pullossa

Moni blogini lukija tietääkin jo, että tuomme aina jokaiselta ulkomaanreissultamme tuliaiseksi pullollisen verran hiekkaa. Yleensä hiekka löytyy rannalta, mutta välillä pitää käyttää vähän mielikuvitusta. Esimerkiksi New Yorkissa poimin kauniin punertavan hiekan Central Parkin baseball-kentältä ja Meksikossa halusin välttämättä raapia hiekkaa Chichen Itza -nimisen vanhan inkakylän raunioilta.

Helmikuun lopulla teimme roadtripin Kaliforniaan. Starttasimme ihanasta San Franciscosta ja päätimme matkamme kuumaan Los Angelesiin. Näiden välillä näimme paljon upeita paikkoja, mutta poimimme mukaan hiekkaa ainoastaan Montereysta. Sen takia, että Montereyn rannikon pienet kivet olivat niin kauniita ja erilaisia muihin matkamuistohiekkoihimme verrattaessa.

pic name
pic name
pic name pic name
pic name

Kotona laitamme hiekat vanhoihin lasipulloihin, joita jemmailen aina kirppareilta ja antiikkimarkkinoilta. Pullovarasto alkaa pian huveta, joten pitääkin kulkea taas kesällä silmät auki.

Ja joo, välillä turvatarkastuksissa saa kyllä selitellä näitä erikoisia laukun täytteitä. Aina ollaan kuitenkin saatu hiekat mukaan koneeseen ja keittiön ylähyllyä koristamaan. On muuten niin jännä, että kaikissa hiekoissa on aina ihan oma sävynsä ja fiiliksensä.


Kivaa sunnuntaita!

terkuin Vivi


17 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä mielettömän kiva idea ja onnistunut toteutus. Olen fiilistellyt tätä postausta koko päivän. En tiedä, olisiko itsestä hiekan kantajaksi. Varsinkin, kun kentällä aina jännittää, onko painoa laukussa yli sallitun. Idea on kyllä tosi bueno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani! Hiekat painaa aika paljon, vaikka roudaammekin ne kotiin kevyissä vesipulloissa. Välillä laitan ne matkalaukkuun ja välillä käsimatkatavaraan. Viimeksi security tsekkasi ne oikein huolella kaikkien aineiden kanssa, mutta onneksi saatiin hiekat mukaan matkaan.

   Poista
 2. Huippuidea ja mikä rivi! Nice to have you back :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kivaa olla back. Toivottavasti nähdään pian!

   Poista
 3. Ihan supermagee idea! Ja noi pullot on tottatosiaan ihanat rivissä! Voih, olispa tää tullut mieleen 20 vuotta sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, vielä ehtii! Monta matkaa vielä edessä ;)

   Poista
 4. Vitsi, miten ihana idea! Mulla kaikki simpukoiden ja kivien keräily on mennyt ihan ohi, mutta tähän mäkin pystyisin! :)

  VastaaPoista
 5. Upea kokoelma ja uskomatonta kuinka monenvärisiä hiekkoja onkaan :)

  VastaaPoista
 6. Aivan upea idea! Kade! Meidänkin keittiökaappien päälle sopeis. :)

  VastaaPoista