Olemme Helin kanssa suunnitelleet jo jonkin aikaa crème brûléen tekemistä. Sain siskoltani lainaksi kaasupolttimen (vai mikä se nyt on), ja sitäkin testailimme tänään. Ei mennyt niinkuin Strömsössä aluksi, mutta lopulta saatiin aikaiseksi rapea pinta. Nam!
Sain jo jokin aika sitten haasteen Seijalta Kahden kerrostalon asukkeja -blogista. Tässä vastaukseni kysymyksiin, olkaa hyvät:
1. Paras viikonpäivä? Ehdottomasti perjantai. Työpäivä menee leijuvissa tunnelmissa, viikonloppu vasta edessä. Yleensä teemme perjantaisin jotakin ekstrahyvää ruokaa.
2. Mikä ilahduttaa eniten tällä hetkellä elämässä? Edessä oleva oikea kesäloma.
3. Lempikukkasi? Olen vähän huono kukkien kanssa. Haluaisin kyllä olla parempi. Sanon kielo.
4. Ilta vai aamu? Ilta. Nukkuminen on yksi parhaista asioista elämässä, ja illalla se nautinto on vasta edessä.
5. Kesän paras herkku? Mansikat. Kaikissa muodoissaan. Ja jäätelö. Ja Wilhelmin valkosipulimakkara.
6. Ihanin muisto elämässä? Kaikki lomamatkat
7. Mitä odotat tulevalta kesältä? Kesälomaa! Ei ole varmaan jäänyt epäselväksi kenellekään.
8. Kahvi vai tee? Kaakao. Kylmänä.
9. Taito minkä haluaisit omata? Kaikki raksa- ja sähköhommat
10. Unelmasi? Terveys. Itseni ja kaikkien läheisteni. Ja tietty isompi koti!
11. Miksi aloitit bloggaamisen? Ajattelin, että meillä voisi olla muille jotain annettavaa.
* * *
Kivaa aurinkoista viikonloppua kaikille! Nähdään taas pian.
Meidän kylppäri on viimeistelyjä vaille valmis, pian siis saatte kuvia.
terkuin Vivi
NAM - risotto kuulostaa herkulliselta !!! Olisiko sinulla tarkempaa reseptiä antaa? Riittää juuston ja sitruunan määrä. Teittekö risoton kasvisliemeen, valkoviiniä????
VastaaPoistaMuutaman kerran olen risottoa hämmentänyt, mutta aivan liian harvoin. Miten voikin unohtaa sen olemassaolon.
Kiitos mukavasta blogistasi!
johanna
Hei Johanna! Anteeksi viivästynyt vastaus. Pistän koko reseptin pian postauksena, mutta tässä sulle pikavastaus: käytimme kanafondia ja valkoviiniä riisin kanssa. Alla on sitruunatahnan ohje, se lisätään sekaan lopuksi.
VastaaPoistaSitruunatahna:
1 sitruunan kuori ja puolikkaan mehu
puoli purkkia mascarponea
1 keltuainen
reilusti raastettua parmesania
suolaa, sokeria, pippuria
Raasta sitruunan kuori ja sekoita se kulhossa sitruunamehun kanssa. Lisää mascarpone, keltuainen ja noin kourallinen parmesania. Sekoita tahnaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokereia, jotta sitruunan kirpeys taittuu.
Kun risotto on valmista, riisi on kypsää mutta yhä tuntuu hampaissa, lisää sitruunatahna risoton joukkoon. Anna vetäytyä kylmällä levyllä hetki. Tarkista maku, lisää tarvittaessa pippuria ja parmesania. Valmiin risoton kuuluu olla löysähköä.
Kiva, että olet löytänyt blogini! Kävin kurkkaamassa myös sinun, tervetuloa bloggaamaan :)