sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Herkkuja purkista

Viimeisen vuoden aikana meillä on pesty ahkerasti lasisia elintarvikepurkkeja. Olen askarrellut niistä kaikenlaista, erityisesti lyhtyjä.

Viime viikolla kokeilin kuitenkin jäkiruoan tekemistä pestyyn vauvansosepurkkiin. Koristelin purkit nauhoilla ja kanelitangoilla, ja pursotin sisään suklaamoussea ja mariannerouhevaahtoa. Toimi hyvin! Ystävien kanssa herkkuja maistellessa tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että pienempi purkki olisi riittänyt jälkiruoaksi hyvin – iso tuntui vähän turhan makealta.

Jos teillä on vinkkejä etikettien liiman irrottamiseen, niin saa kertoa mieluusti. Joissakin purkeissa liimat ovat niin tiukalla, että niitä hangatessa alkaa miettiä, onko tässä mitään järkeä.

pic name

pic name

pic name
Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

♥ Vivi


4 kommenttia:

 1. Loistava idea! Suklaa on ainut heikkouteni ;)
  Kivaa Alkavaa Viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihana idea! Mulla on pilttiajoilta sellainen muistikuva, että etiketit irtosivat ihan itsestään kun liotti niitä kuumassa vedessä jonkun aikaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista :) Jotkut pilttipurkit ovat helppoja, mutta liiman määrä riippuu varmaan merkistä ja erästä. Olen saanut nyt tulosta aikaan purkkeja vedessä kiehauttamalla, taikasienellä ja ruokaöljyllä. Seuraavaksi ostan label off -nimistä ainetta, jonka pitäisi tehota myös.

  VastaaPoista
 4. Hauskan näköiset herkkupurkit ja ihania oli myös nuo likööripullot aikaisemmin :) Monet etiketit liotelleena on tullut ihmetelleeksi tuota samaa, että miksi ihmeessä ne pitää olla niin lujasti kiinni :)

  VastaaPoista