tiistai 16. lokakuuta 2012

Kööpenhaminan sisustusvinkit, osa 1

Viime viikolla lensimme minilomalle Tanskaan. Ajatuksena oli kiertää sisustusliikkeitä ja etsiä hauskoja tavaroita uuteen kotiimme. Siinä onnistuimmekin hyvin, ehkä liiankin hyvin. Mukaan tarttui kaikkea pientä ja hauskaa.

Poimin teille mielestäni parhaat putiikit. Tässä ensimmäiset niistä. Kannattaa poiketa!

pic name pic name

1. Hay House (Østergade 61)

Tyylikäs liike sijaitsee pääkadun varressa ja sisään pääsee hissillä tai portaita kapuamalla. Valtavasta Hay Housesta löytyy tavaraa kahdesta kerroksesta, ja tila on jo itsessään katsomisen arvoinen. Esineet on jaoteltu kodinomaisesti eri huoneisiin. Paljon vaihtoehtoja tanskalaisista ja skandinaavisista designhuonekaluista.

pic name pic name
pic name pic name pic name

pic name

2. Grønlykke (Læderstræde 5)

Grønlykkellä on vierekkäin kaksi liikettä. Molempiin kannattaa poiketa, sillä niin erilainen on niiden valikoima. Kaksikerroksisessa liikkeessä on valtavasti erilaisia kankaita, ja erityisesti vahakankaat ihastuttavat suurella valikoimallaan. Toisen liikkeen karamellisesta värimaailmasta löytyy muun muassa värikkäitä laatikoita, erilaisia nuppeja, melamiiniastioita ja washiteippejä. Ja vaikka mitä muuta. Ehdottomasti poikkeamisen arvoinen putiikki!

pic name pic name

3. Søstrene Grenes (Amagertorv 29)

Pääkadulla kulkijaa vastaan tulee Tiimarin, Tigerin ja Tukholmasta tutun Lagerhausin sekoitus. Iso liike jatkuu tilasta toiseen, ja hyllyillä on tarjolla kattava valikoima esimerkiksi lasitavaraa, astioita, laatikoita, koreja, askartelutavaraa, maalausvälineitä, ruokaherkkuja... Eli siis ihan kaikkea. Hinnat todella edulliset. Täältä tekee moni varmasti hauskoja yksittäisiä sisustuslöytöjä.

pic name

4. Ziestha (Nordre Frihavnsgade 86)

Tämä liike tuli vastaan vähän sattumalta. Jatkaa värikkäiden ja hauskojen sisustusputiikkien sarjaa. Myynnissä muun muassa julisteita, lastenhuoneisiin sopivaa sisustustavaraa ja värikkäitä naulakoita. Kannattaa varata mukaan käteistä, sillä Ziesthassa ei käynyt ulkomaiset pankki- ja luottokortit.

pic name pic name pic name

5. Portobello (Nordre Frihavnsgade 62)

Maanläheisillä sisustustavaroilla ja huonekaluilla varustettu Portobello tarjoaa muun muassa Tine K Homen tuotteita. Värimaailmaltaan esineet liikkuvat harmaan, ruskean, beigen, mustan, puun ja valkoisen sävyissä. Jos matkalaukussa olisi ollut enemmän tilaa, olisi täältä löytynyt enemmänkin ostettavaa.

pic name

6. Liebe (Kompagnistræde 23)

Houkuttelevalla näyteikkunalla varustettu liike on täynnä kaunista keramiikkaa ja pastellin sävyjä. Kaksikerroksisesta putiikista tekee hauskoja ja leikkisiä löytöjä erityisesti lapsiperheeseen – tai miksei myös lapsenmielisille aikuisille.


***

Tässä ensimmäiset kuusi käymisen arvoista liikettä. Seuraavat kuusi tulevat pian perästä, joten pysyhän kuulolla!
 
                                                                 Iloisin terveisin ViviEi kommentteja:

Lähetä kommentti