keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Sneak peek: Seinäjoen Asuntomessut

Tämän kesän Asuntomessut järjestetään Seinäjoella. Alueella järjestettiin tiistaina pressipäivä, johon osallistuin yhdessä sisustustoimittaja-kollegoideni kanssa. Pääsimme kurkistamaan sisälle useampaankin kohteeseen: osassa taloista rakentaminen oli jo loppusuoralla, osassa vasta alkutekijöissä. Nappasin kuvat omista suosikeistani ja poimin muistiin ideoita, joita voisi toteuttaa vielä joskus omassa kodissa.

Mustat ja selkeälinjaiset, vaaleasta puusta tehdyillä yksityiskohdilla varustetut julkisivut jäivät mieleen päällimmäisenä. Kohde 33 (Luminance talo) ihastutti erityisesti tummilla sisäpinnoillaan ja makeilla mustilla rappusillaan. Kohteesta 32 (Keittiömaailman suola ja pippuri) löytyi ihania puisia yksityiskohtia, muun muassa kaunis sängynpääty ja eteisen musta puinen panelointi. Kohde 19 (Honka Markki) oli vielä vähän vaiheessa, mutta ihastuin sen upeisiin hirsiseiniin ja ihanaan pieneen saunarakennukseen. Tästä kohteesta löytyy muuten kaunis takka, joka on pinnoitettu turkulaisen Belle Artin kauniilla kalkkilaastilla. Kohde 33 (Riihi) tuhoutui tammikuussa tulipalossa, mutta rakentaminen oli jälleen pitkällä. Hirrestä tehty Riihi näytti jo nyt niin upealta. Hienot näköalat ja ehkä makeimmat betonirappuset, jotka olen koskaan nähnyt. Tämä kohde on ihan pakko nähdä valmiina.

pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name


Oli ilo nähdä, että Belle Artin lisäksi messutaloissa näkyi paljon turkulaista designia. Saana Sipilän ja Olli Sallisen suunnittelemia tuotteita oli ilahduttavan paljon, lisäksi bongasin ainakin yhdestä kohteesta BEdesignin Deer Shelfin. Kohteen 29 (Tupien tupa) sisustuksesta puolestaan vastaa Adalmiinan Helmen Annarina Yöntilä. Sekin on ihan pakko nähdä vielä livenä.

Näiden kuvien myötä pitää varmaan hakea mustaa kalkkimaalia ja sutia sitä johonkin seinään. Niin kivoja olivat nämä tummat pinnat!

terkuin Vivi


10 kommenttia:

 1. Kiva kurkkaus asuntomessuihin, kiitos! Pitäisköhän sitä ihan toimertua paikan päälle tänä vuonna? Ja joo, noi betonirappuset näyttää upeilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonirappuset oli kyllä niin hienot. Itsekin harkitsen vahvasti messuille lähtemistä. :)

   Poista
 2. Musta näyttää taas hyvältä, vaikka en olisi uskonut - 80-luvun yo-kylän kämpässämme sitä oli yllin kyllin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, jotkut asiat ne tulevat aina uudelleen takaisin... :)

   Poista
 3. Bongasin ihanan pyykin kuivaus telineen kuvistasi, onko merkistä tietoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä teline oli niin ihana!! Hipelöin tätä ihan samaa viime viikolla Helsingissä, Pino-nimisessä liikkeessä. Mutta en muista merkkiä, vaikka kysyin! Yritän selvitellä asiaa ja palaan jos saan vastauksen. :)

   Poista
  2. Hei merkki oli Iris Hantverk. Myydään ainakin Kettukarkki-shopissa: http://www.kettukarkkishop.fi/Iris-Hantverk-Puinen-pyykinkuivausteline

   Poista
 4. Ai jai, näyttääpä hyvälle. Ihan mun makuun moni juttu!

  VastaaPoista