torstai 28. kesäkuuta 2012

Kokkikerhossa

Viime aikoina postaukseni ovat olleet aika ruokapainotteisia, ja sama linja jatkuu vielä vähän. Tänään otin suunnaksi työpäivän jälkeen ystäväni keittiön, jossa pääsin treenaamaan risoton tekemistä. Voitteko kuvitella, en ole koskaan tehnyt kunnon risottoa! Heli tekee maailman parasta ruokaa, eikä hänen reseptinsä tälläkään kertaa pettänyt. Sitruunalla ja mascarponella maustettu risotto oli taivaallisen hyvää, ja aion kokeilla sen tekemistä pian ihan itse.

Olemme Helin kanssa suunnitelleet jo jonkin aikaa crème brûléen tekemistä. Sain siskoltani lainaksi kaasupolttimen (vai mikä se nyt on), ja sitäkin testailimme tänään. Ei mennyt niinkuin Strömsössä aluksi, mutta lopulta saatiin aikaiseksi rapea pinta. Nam!


pic name pic name
pic name
pic name pic name


Sain jo jokin aika sitten haasteen Seijalta Kahden kerrostalon asukkeja -blogista. Tässä vastaukseni kysymyksiin, olkaa hyvät:


1. Paras viikonpäivä? Ehdottomasti perjantai. Työpäivä menee leijuvissa tunnelmissa, viikonloppu vasta edessä. Yleensä teemme perjantaisin jotakin ekstrahyvää ruokaa.

2. Mikä ilahduttaa eniten tällä hetkellä elämässä? Edessä oleva oikea kesäloma.

3. Lempikukkasi? Olen vähän huono kukkien kanssa. Haluaisin kyllä olla parempi. Sanon kielo.

4. Ilta vai aamu? Ilta. Nukkuminen on yksi parhaista asioista elämässä, ja illalla se nautinto on vasta edessä.

5. Kesän paras herkku? Mansikat. Kaikissa muodoissaan. Ja jäätelö. Ja Wilhelmin valkosipulimakkara.

6. Ihanin muisto elämässä? Kaikki lomamatkat

7. Mitä odotat tulevalta kesältä? Kesälomaa! Ei ole varmaan jäänyt epäselväksi kenellekään.

8. Kahvi vai tee? Kaakao. Kylmänä.

9. Taito minkä haluaisit omata? Kaikki raksa- ja sähköhommat

10. Unelmasi? Terveys. Itseni ja kaikkien läheisteni. Ja tietty isompi koti!

11. Miksi aloitit bloggaamisen? Ajattelin, että meillä voisi olla muille jotain annettavaa.



*  *  *


Kivaa aurinkoista viikonloppua kaikille! Nähdään taas pian. Meidän kylppäri on viimeistelyjä vaille valmis, pian siis saatte kuvia.

terkuin Vivi


2 kommenttia:

  1. NAM - risotto kuulostaa herkulliselta !!! Olisiko sinulla tarkempaa reseptiä antaa? Riittää juuston ja sitruunan määrä. Teittekö risoton kasvisliemeen, valkoviiniä????
    Muutaman kerran olen risottoa hämmentänyt, mutta aivan liian harvoin. Miten voikin unohtaa sen olemassaolon.
    Kiitos mukavasta blogistasi!
    johanna

    VastaaPoista
  2. Hei Johanna! Anteeksi viivästynyt vastaus. Pistän koko reseptin pian postauksena, mutta tässä sulle pikavastaus: käytimme kanafondia ja valkoviiniä riisin kanssa. Alla on sitruunatahnan ohje, se lisätään sekaan lopuksi.

    Sitruunatahna:

    1 sitruunan kuori ja puolikkaan mehu
    puoli purkkia mascarponea
    1 keltuainen
    reilusti raastettua parmesania
    suolaa, sokeria, pippuria

    Raasta sitruunan kuori ja sekoita se kulhossa sitruunamehun kanssa. Lisää mascarpone, keltuainen ja noin kourallinen parmesania. Sekoita tahnaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokereia, jotta sitruunan kirpeys taittuu.

    Kun risotto on valmista, riisi on kypsää mutta yhä tuntuu hampaissa, lisää sitruunatahna risoton joukkoon. Anna vetäytyä kylmällä levyllä hetki. Tarkista maku, lisää tarvittaessa pippuria ja parmesania. Valmiin risoton kuuluu olla löysähköä.

    Kiva, että olet löytänyt blogini! Kävin kurkkaamassa myös sinun, tervetuloa bloggaamaan :)

    VastaaPoista