torstai 14. toukokuuta 2015

Kokki kotiin by Jesse's Dine

Saimme Kallen kanssa häälahjaksi kokki kotiin -illallisen, jonka meille tuli toteuttamaan turkulainen Jesse's Dine. Odottelimme sopivaa hetkeä dinnerille ja vihdoinkin viime perjantaina saimme nauttia huippuluokan illallisesta. Iloinen yllätys oli, että pihaan kurvasi itse Jesse Söderlund. Tunnen Jessen töiden kautta ja oli kiva vaihtaa kuulumiset reilun parin tunnin mittaisen visiitin aikana.

Me saimme lahjaksi viiden ruokalajin illallisen, mutta Jessen mukaan yleisin on kuitenkin kolmen ruokalajin setti. Sain esittää muutaman toiveen menusta ja raaka-aineista. Pääruoaksi toivoimme karitsaa (tietty!) ja toinen toiveemme oli, että viidestä ruokalajista kaksi olisi jälkkäriä. Eikä yhtään haittaisi, jos toinen jälkkäri sisältäisi suklaata. Nämä toiveet toteutuivat, ja oikeastaan paljon enemmänkin.

Alkuruoaksi saimme samettista vanilja-palsternakkakeittoa tryffelimoussen ja kuivattujen juuresten kera. Sosekeitot ovat yleensä aina mun suurinta herkkua, eikä tämäkään tuottanut pettymystä. Keiton jälkeen Jesse loihti paahdettua porsaankylkeä, currykreemiä ja kasviksia. En tilaa ikinä ravintolassa possua, sillä yleensä sen rakenne on liian kuiva mun makuuni. Tämä pala oli kuitenkin murea eikä jäänyt kurkkuun kiinni. Ennakkoon toivottu karitsan sisäfilee oli just niin täydellinen kuin odotinkin, ja sen lisukkeena oli pekoniperunaa ja portviinikastiketta. Jälkkärinä tällä kertaa vaniljapannacottaa, tuoreita marjoja ja sitruunakinuskia sekä minttusuklaakakkua, vadelmamoussea ja passion-pannacottaa.  Sitruunakinuski oli ihan täydellistä ja sopi upeasti pannacotan kylkeen. Jesse pliis, anna mulle resepti! Ehkä se oli niin simppeli, että kinuskisoossin sekaan oli sekoitettu vain sitruunamehua ja -kuorta. Pitää testata.

pic name
pic name pic name
pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name
pic name

Kokki kotiin -dinneri on ihan täydellinen lahja ihan kenelle tahansa. Kokki tuo mukanaan kaikki tarvittavat ruoanlaittovälineet ja astiat aterimista alkaen, joten illan jälkeen ei tarvitse koskea tiskiharjaan. Tai rättiin, sillä pöytätasotkin pyyhittiin ennen lähtöä. Ainoa asia, mistä pitää itse huolehtia, ovat juomat.

En keksinyt Jessen illallisesta mitään kritisoitavaa. Paitsi ehkä sen, että viisi ruokalajia oli mulle ihan liikaa. Olin ihan överit koko loppuillan ja makasin vaan sohvalla. Onneksi ei ollut muuta menoa sovittuna. Kallelle viisi ruokalajia oli just sopiva, joten parempi näin päin. Mutta tosiaan, kolmekin riittää hyvin.

Lue lisää Jesse's Dinen kokki kotiin -palvelusta tästä.

Kiitti Jesse! Herkkuu oli! Niinku aina.


terkuin Vivi


10 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä aivan loistavalta ja taidan pistää idean korvantaakse seuraaviin häihin lahjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä huippulahja! Ja varmasti useammille mieluinen.

      Poista
  2. Loistavalta kuulostava menu ja kiva lukea tätä nälkäisenä :) Hienoa, kun saa lahjoja, jotka hellivät mieltä, kieltä ja kroppaa, aina ei tarvita tavaraa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Tavaraa tuntuu olevan vähän liiankin paljon. Vaikka toki nekin ovat aina tervetulleita :)

      Poista
  3. Aivan huippu lahjaidea! Ja aivan ihanan näköistä ruokaa ja tuo viimeisen kuvan kimara, niin kaunis. Hienoa, että tuollaisen kattauksen jälkeen voi oikaista suoraan sohvalle :) Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi, tämä on kyllä ihan täydellinen lahja. Toivottavasti samantyylistä on saatavilla muuallakin Suomessa.

      Poista
  4. Ihana menu ja aivan mahtava lahjaidea! Elämys- ja kokemuslahjat ovat ihania antaa ja saada. Me annoimme appiukolle jossain vaiheessa lahjaksi Jessen privakokkikurssin, joka järjestettiin meillä kotona. Appiukko ja molemmat poikansa treenailivat hyvässä opissa kokkailuja ja herkuttelivat lopuksi tuotostensa kanssa. Taisi olla hiukan oma lehmä ojassa kun tuota lahjaa ideoin... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Privakokkikurssikin voisi olla tosi hyvä Anu. Pistetään se korvan taakse siis...

      Poista