tiistai 18. maaliskuuta 2014

Maailman paras guacamole

Löysimme Nycistä ihanan meksikolaisen ravintolan, Toloachen. Siellä tarjottu supermaukas guacamole hurmasi meidät niin, että paikassa oli ihan pakko herkutella vielä toisenakin iltana. Kotona tsekkasin guacamolen raaka-aineluettelon Toloachen nettisivuilta, sillä halusin yrittää tehdä samanlaisen version kotikeittiössä.

Ja voi jee miten hyvin onnistuin ekassa itse tehdyssä guacamolessani! Tähän survottiin siis kaksi avokadoa, kolme kirsikka- tai luumutomaattia, palanen kevätsipulia varsineen, kaksi palaa serranokinkkua, sopivasti korianteria ja ripaus suolaa sekä mustapippuria. Suolan voisi oikeastaan jättää poiskin, sillä serranokinkku ajaa saman asian. Kylkeen kulhollinen maissilastuja ja maistuu niiiiiin taivaalliselta.

pic name

Kannattaa kokeilla! Itse tein jo toisen satsin ja seuraavan taas viikonlopuksi...


terkuin Vivi


8 kommenttia:

  1. En oo sen jälkeen ostanut kaupan guacamolea kun sen ekan kerran itse tein, nam osaa olla hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! En edes tajunnut, että tekeminen on niiiin helppoa.

      Poista
  2. Aina kun laitan guacamoleen tomaattia, siitä tulee vauvanpaskan väristä. Mitä siis teen väärin? Herkkua on Hellerannassa (ja vihreää)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko käyttänyt tavallisia tomaatteja vai pieniä kirsikkatomaatteja? Pienet ovat jotenkin kiinteämpiä, eikä niistä tule sellaista mössömäistä rakennetta. Ja pistin tosiaan vaan pari-kolme pientä tomaattia. Kokeile ja laita viestiä miten kävi :)

      Poista
  3. Paistoitko serranot? Mietin, että rapea kinkku voisi toimia tuossa hyvin. Ja eikö avokadoista tule vähän aina ruskeita, kun ovat hapen kanssa tekemisissä? Ainakin jos ei perään viskaa limemehua tai muuta vastaavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En paistanut, mutta voisi tosiaan toimia hyvin niinkin. Pitääkin kokeilla. Huoneenlämmössä avokado tummui aika nopeasti, mutta jääkaapissa väri säilyi suht hyvin. Ja tää on niin herkkua, ettei ehdi olla huoneenlämmössä kovin kauaa ;)

      Poista