sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Viime hetken joululahjavinkki

Saimme kutsun naapuriin glögikemuihin. Halusin pakata mukaan jotain meidän näköistä ja itse tehtyä. Kalle hääräili keittiössä ja sen tuloksena naapurit saivat itse tehtyä mustikkaglögiä ja paahdettuja sokerimanteleita. Salmiakkilakuja ei sentään lähdetty itse kokeilemaan...

Mun vastuulle jäi purkkien design. Glögiin täydellisesti sopiva pullo löytyi Granitista. Kaivoin kätköistä pari elintarvikepurkkia, jotka tuunasin teipeillä ja puuvillanauhalla. Ja Dymolla! Se on ehkä paras laite ikinä. Tykkään myös jemmailla varastoon kaikenlaisia koristeita, joilla saa paketteihin kauniin viimeistelyn. Näihin lisäsin sinkkitähden ja lumihiutaleen.

pic name
pic name pic name

Glögi syntyy näin: laita kattilaan kaksi desiä mustikkatiivistemehua, kuusi desiä vettä, yksi teelusikka kardemummaa, puoli desiä fariinisokeria, kymmenen mausteneilikkaa ja halutessasi yhden appelsiinin raastettu kuori. Voit lisätä myös kanelitangon! Keitä noin 15 minuuttia ja pullota hyvin pestyihin lasipulloihin.

Paahdettujen sokerimanteleiden reseptin löydät tästä.


Rentouttavaa, rauhallista ja hauskaa joulua kaikille lukijoille! Mulla oli ajatuksena postata vielä ennen joulua vaikka ja mistä, mutta niin se aika vaan on kulunut johonkin ihan muuhun. Yritämme laittaa näytille muutamia kuvia meidän jouluisesta kodista vielä pyhien aikana.


♥ Vivi



14 kommenttia:

  1. Voi kyllä näin kivoista lahjoista ilahtuisi itsekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosiaan voisi omaankin kaappiin tällaiset ottaa :)

      Poista
  2. Itse tehdyt lahjat ovat ihania, ihan parhaita! Ja nuo purkit, aivan upeita, niin teidän näköisiä!
    Tunnelmallista Joulua Vivi ja Kalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija! Samoin, ihanaa joulua koko teidän perheelle :)

      Poista
  3. Mäkin jammailen pakettien koristeita yms, jotta voin nopeastikin koristaa tavallista lahjaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin kätevää, ja saa valmista nopeastikin. Ja ihan parasta on, että joka kerta löytyy varastoista sellaisia juttuja, joita ei edes muistanut.

      Poista
  4. Hyvää joulua ja kiitos vielä ihanasta joulujutusta :) T: Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna itsellesi! Teidän kotinne on niiiin upea. Tulen keväällä kylään... ;)

      Poista
  5. Ihanan näköisiä :) Mä ostin itselleni dymon pariviikkoa sitten ja on ollut käytössä kyllä ahkerasti. Laitoin pilttipurkkeihin erilaisia makeisia ja annoin myös joululahjaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselle olisi tarkoitus vielä tuunailla maustepurkkeja.

      Poista
    2. Annika, Dymo on ykkönen. Olen suunnitellut sitä häihinkin, mutta paljastan vasta keväällä miten sitä käytän. :) Mullakin olisi tarkoituksena tuunata maustepurkit pilttipurkeista, dymosta ja spraymaalista. Saisi vaan aikaa jostakin...

      Poista
  6. Ihailen niin teidän kekseliäisyyttä, ihania lahjaideoita! Onko tuo lasipurkit alun perin jo uusia vai vanhoja lasipurkkeja kierrätetty ja kannet maalattu?

    VastaaPoista