maanantai 27. elokuuta 2012

Viimeiset vadelmat

Kotimaisten vadelmien kausi alkaa hiljalleen olla päättymässä, mutta vielä ehtii hyvin hyödyntää puskiin jääneet viimeiset marjat. Lauantai-aamuna leivoin vadelmakuppikakkuja valkosuklaamuruilla varustettuna. Ilman kuorrutetta kakut näyttivät aika ankeilta, mutta maku oli kuitenkin juuri sopivan makea.


pic name
pic name pic name


Vadelma-valkosuklaakuppikakut
(n. 12 kpl)

4½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
125 g huoneenlämpöistä voita
2½ dl ruokokidesokeria
2 munaa
1½ dl maitoa
2 dl vadelmia
100 g valkosuklaata


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään kulhossa. Rouhi valkosuklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksi kerrallaan. Sekoita jauhoseos vaahdon joukkoon vuorotellen vadelmien, valkosuklaapalojen ja maidon kanssa.

Jaa taikina muffinipellille aseteltuihin vuokiin. Kypsennä kuppikakkuja noin 20 minuuttia. Kypsyyden voit testata vaikka cocktailtikulla: kun taikina on kypsää, siitä ei jää jälkeä tikkuun. Koristele halutessasi vadelmilla ja suklaarouheella.


Kuvassa näette muuten toisen kesän löydöistäni. Vanhat maitopullot löytyivät Fiskarsin Antiikkipäiviltä. Niillä oli vähän liikaa hintaa, mutta ovat ne ihanat. Hintansa arvoiset.


Kivaa viikkoa kaikille lukijoilleni!

terveisin Vivi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti