sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Meidän häät ≠ Juhlat Logomossa

Vihdoinkin pääsen näyttämään teille meidän upean juhlapaikan! Häitämme tanssittiin Turussa Logomossa, VR:n vanhassa konepajassa. Kävimme katsomassa LOGI1&2-salia ensimmäistä kertaa jo alkukesästä. Salin korkeus ja kauniit kaari-ikkunat tekivät heti vaikutuksen ja päätös juhlatilasta oli sitä myöten selvä. Ja se, että Logomo sijaitsee ihan Turun keskustan kyljessä, oli pelkkää plussaa.

Teimme häihimme tosi paljon kaikkea itse. Perinteisten karkkien sijasta vieraamme saivat kotiin vietäväksi purkillisen kotitekoista mysliä. Voitte kuvitella, millainen homma oli yli 130 pilttipurkin putsaamisessa etiketeistä ja kansien spraymaalaamisessa... Taitava kaasoni hoiti onneksi myslin paahtamisen, joka helpotti ihan älyttömästi meidän urakkaa.

Koska en yhtään tykkää kertakäyttöastioista, päätimme tarjota myös boolin vieraillemme pilttipurkeista. Boolilasit koristelin teipeillä ja liitutaulutarralla. Pöytäjärjestyksen kirjoitimme vanhoihin ikkunanpokiin, joihin oli myös hyödynnetty liitutaulutarraa. Emme nimenneet pöytiä numeroilla, vaan niiden kaupunkien ja paikkojen mukaan, joissa olemme yhdessä reissanneet näiden seitsemän vuoden aikana. Ja liitutaulumaalia, sitä kului useampikin purkki näihin meidän häihin! Kalle teki kaikki häissä käytetyt vaneritaulut setänsä avustuksella, ja niistä tuli kyllä just sellaiset kuin toivoinkin. Ja mikä parasta, niille on vielä käyttöä monissa juhlissa.

pic name
pic name
pic name
pic name
pic name pic name
pic name
pic name pic name
pic name
pic name pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name pic name
pic name
pic name

Logomoa ei tarvinnut juurikaan koristella, sillä tila oli itsessään tosi makea. Jo pelkästään valoilla saimme aikaiseksi tosi kivan tunnelman, mikä näkyy aika hyvin tuosta toiseksi viimeisimmästä kuvasta. Kallen äiti teki kaikki juhlien kukka-asetelmat, jotka laitettiin vanhoihin Riihimäen lasipurkkeihin. Jotain hyötyä siitäkin, että olen kerännyt purkkeja kaikki nämä vuodet...

Herkkubuffa oli muuten meidän häiden yksi parhaista jutuista. Siitä lisää seuraavassa postauksessa!


terkuin Vivi


lauantai 17. toukokuuta 2014

Meidän häät ≠ morsiuskimppu ja viehe by Kukkakauppa Piia Jaala

Heippahei taas! Tällä kertaa haluan esitellä teille meidän upeat hääkukat. Jostakin kumman syystä mulla ei ollut mitään suuria suunnitelmia siitä, millaisen kimpun haluaisin hääpäiväksi. Sen tiesin, että kimppu tulisi olemaan kirkkaanpunainen (tosin keltainenkin oli jossakin välissä mielessä) ja simppeli ilman turhia rönsyilyjä. Kimpun miettiminen menikin lopulta tosi pitkälle siihen nähden, miten hyvissä ajoin olin kaikkien muiden juttujen kanssa.

Sitten sain mieluisan yhteydenoton turkulaisesta Kukkakauppa Piia Jaalasta. Piia ehdotti blogiyhteistyötä ja suostuin tarjoukseen ilomielin. Olen tehnyt aiemmin työjuttuja Piian kanssa, joten tiesin hänen olevan rautainen ammattilainen omalla alallaan. Uskalsinkin antaa Piialle vapaat kädet kukkien suhteen.

Piia haluaa aina nähdä morsiamen puvun ennen kimpun suunnittelua. Näin hän varmistaa sen, että kimpusta tulee täydellisesti juuri omaan pukuun sopiva. Piia olikin kaasojeni ja meikkaaja-siskoni lisäksi ainoa, joka näki pukuni ennen kirkkoa. Kimpusta tuli lopulta just täydellinen, itseni näköinen ja pukuuni niin hyvin sopiva.

pic name
pic name pic name
pic name
pic name pic name
pic name
pic name pic name

Morsiuskimpusta löytyy neilikoita ja jaloleinikkiä. Kallen vieheenä oli perinteinen neilikka, sekin kirkkaanpunainen. Kaasojen upeat rintakukat olivat Kallen taitavan äidin tekemiä (kiitti Tuija!), samanlaiset (vaikkakin pienemmät versiot) koristivat myös bestmanien takinkaulusta.

Ja niin, heittokimppu! Piia Jaala loihti keltaisen unelmakimpun, josta ei valitettavasti löydy parempaa kuvaa. Eikä sitä oikeastaan edes heitetty, mutta voin kertoa tästä tarinan myöhemmin.

Kukkakauppa Piia Jaalan sivuille pääset tästä. Kiitos vielä kerran Piia!


Aurinkoista viikonloppua,

terkuin Vivi

Morsiuskimppu ja viehe saatu blogin kautta.


tiistai 6. toukokuuta 2014

Meidän häät ≠ vihkiminen

Tervetuloa Mikaelinkirkkoon! Kirkko on mielestäni Turun kaunein, joten oli helppo suostutella myös Kalle siihen ajatukseen, että menisimme naimisiin juuri Mikaelinkirkon alttarilla. Vihkipappinamme toimi aina niin upea Jouni Lehikoinen ja kanttorina taitava Marko Hakanpää.

Mua jännitti niin älyttömästi ennen sisääntuloa, ettei mitään järkeä. En edes tiennyt, että niin paljon voi tässä elämässä mitään jännittää. Pillitän aina kaikissa kirkkohäissä, mutta omalla kohdalla pystyin nieleskelemään kyyneleitä. Kaksi kertaa itku oli kuitenkin todella lähellä: kävellessä isän kanssa kohti alttaria kaikkien ystävien ja läheisten edessä, sekä Jounin liikuttavan puheen aikana. Eikä itku ollut nytkään kaukana, kun selasin näitä Tuukan kuvia...

pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name pic name
pic name
pic name pic name
pic name
pic name
pic name
pic name

Kirkon ulkopuolella meitä ei viskottu perinteisellä riisillä tai millään muullakaan, vaan askartelimme kaasojeni kanssa yli 70 kappaletta hauskoja huiskutusviirejä. Keltaisen, harmaan ja valkoisen sävyissä, tietty! Viireissä oli erilaisia huudahduksia, kuten Jippii!, Jeij!, Hurraa! ja Wow!. Oli hauska kuulla, miten ainakin osa vieraista huuteli oman huiskunsa huudahduksia kirkosta ulos tullessamme.

Viirien idean sain Eilen tein -nimisestä blogista, klik! Linkin takaa löytyvät selkeät kuvalliset ohjeet viirien tekemiseen, ja sieltä saa myös tulostettua kätevästi noita huudahduksia. Ja jos joku vaikka haluaisi ostaa pientä korvausta vastaan nuo meidän viirit, niin kannattaa laittaa tulemaan sähköpostia. Lähetän tarkempia kuvia sitten paluupostina.

Ja vielä vinkki tuleville hääpareille: kanttori Marko Hakanpäällä on ihan loistavat häämusiikkiaiheiset internetsivut. Ne löytyvät tästä. Kuuntelimme Kallen kanssa läpi lähes koko listan, jonka pohjalta päädyimme sisääntulossa perinteiseen Prinsessa Ruususen häämarssiin. Loppumusiikiksi halusimme kuitenkin jotain piristävää ja erilaista, joten päädyimme Hakanpään omaan sävellykseen Alpeilla. Meille molemmille tuli siitä mieleen sirkus, joten valinta oli ehdottoman täydellinen meidän juhlaamme.



terkuin Vivi

Puvut: Kisu Korsi ja Turun Pukumyynti
Kimppu ja viehe: Kukkakauppa Piia Jaala
Meikki ja kampaus: Studio Eva W
Videokuvaus vihkitoimituksesta: Ystävämme Niko Sieppi (Rabbit Photography)
Kuvat: Tuukka Ervasti

Kiitti NIKO!!! Ja kiitti Jouni, Marko, vahtimestari ja MIKAELINSEURAKUNTA!


torstai 1. toukokuuta 2014

Meidän häät ≠ hääpuku by Kisu Korsi

Nyt palataan taas hääjuttujen pariin! Ja upeaan pukuuni, jonka suunnitteli ja teki lahjakas turkulainen vaatesuunnittelija Kisu Korsi. Tapasin Kisun ekaa kertaa jo vuosia sitten työjuttujen kautta, ja tiesin jo silloin, että haluan mahdollisen tulevan hääpukuni juuri häneltä. Mieli ei muuttunut vuosien varrella, sillä en käynyt kertaakaan sovittamassa häämekkoja missään muissa liikkeissä.

Mulle oli alusta asti selvää, että mekkoni ei olisi valkoinen. Tai ei ainakaan kokonaan valkoinen. Toivoin pukuun pitsiä ja sitä, ettei siitä tulisi liian romanttinen. Lisäksi halusin, että pukua pystyy hyödyntämään mahdollisimman paljon myös tulevaisuudessa. Puvussa onkin kaikkiaan viisi erilaista osaa: pitkä musta helmaosa, valkoinen silkkinen hame, musta pitsinen hame, korsetti ja keeppi. Aika kätevää!

Kisu osasi lukea ajatukseni paremmin kuin minä itse. Puvusta tuli niin täydellinen. Juuri itseni näköinen.

pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name
pic name pic name
pic name
pic name
pic name pic name

Jännitin aika paljon sitä, miltä korsetti tuntuu päällä koko pitkän päivän ajan. Turhaan jännitin! Korsetti oli ihana, kadotti vyötäröltä varmaan kymmenisen kiloa ja olo oli koko illan hyvä ja ryhdikäs. Kisu opetti Kallelle muutama viikko sitten korsetin pukemisen, ja seuraavaksi laitan sen päälleni kesällä ystäviemme häihin.

Muuten, tässä vaiheessa tätä morsianta jännitti jo ihan törkeän paljon. Onneksi Kisulla oli jemmassa shampanjaa, jonka avulla olo rentoutui vähän. Seuraavaksi ollaankin jo kirkossa, joten pysykää mukana kaverit!


Hääpuku: Kisu Korsi
Meikki ja kampaus: Studio Eva W
Kaasojen rintakukat: Kallen äiti
Kuvat: Tuukka Ervasti

Hyvää vappua kaikille,

terkuin Vivi